Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Otvorena zelena poslanička kancelarija

Otvorena zelena poslanička kancelarija"Zelena poslanička kancelarija", koja će se u komunikaciji sa gradjanima i saradnji sa nevladinim sektorom baviti "zelenim" temama, otvorena je danas u Beogradu, saopštila je stranka Zeleni Srbije.

Kancelarija će se baviti svim "zelenim" temama – zaštitom životne sredine, zelenom ekonomijom i održivom razvojem, pitanjima zdravlja i poboljšanja kvaliteta života, zaštitom ljudskih prava i sloboda, promovisanjem nauke, obrazovanja, nenasilja i drugim pitanjima od značaja za gradjane.

"To će biti mesto gde će gradjani i gradjanke imati priliku da direktno komuniciraju sa Narodnim poslanikom, iznesu otvoreno svoje mišljenje, ukažu na probleme ali i daju sugestije i predloge za zakonodavni rad poslanika", rekao je na otvaranju Ivan Karić, navodi se u saopštenju.

Otvaranje Zelene poslaničke kancelarije je deo aktivnosti kojim Zeleni Srbije obeležavaju 22. april "Dan planete Zemlje".

Karić je istakao da se "nada da će svi poslanici otvoriti kancelarije za gradjane, tako učiniti svoj rad transparentnijim i približiti se pravom značenju insititucije Narodnog poslanika - da poslanik izabran od naroda u Skupštini izražava volju i interese gradjana", dodaje se u saopštenju Zelenih.

Kancelarija je otvorena u prostorijama Narodne skupštine u ulici Kralja Milana, i biće otvorena svakog dana od 11.00 do 15.00 časova, a gradjani mogu kontaktirati kancelariju i na mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili telefon 011/ 30 26 421.

jas/sas


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Oktobar
P
U
S
Č
P
S
N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA